מה זה גוגל אנליטיקס ( GOOGLE ANALYTICS )?
פתחתם חשבון גוגל וכל מה שאתם עושים איתו זה לבדוק את ה-GMAIL.
לא חבל? באמת…
אתם חושבים ש- GMAIL ומנוע החיפוש של גוגל זה כל הדברים שאתם מקבלים בחינם? מה פתאום, יש לגוגל הפתעות רבות בשבילכם (תעקבו אחרי הבלוגים שלי ואני אחשוף אותם במערומיהם – אחד אחד – מבטיח!!!).
בואו נדבר קצת על גוגל אנליטיקס ( GOOGLE ANALYTICS ) – כלי לניתוח אתרי אינטרנט (גם דפי פייסבוק – שאלו אותי איך) – במקרה, הוא של גוגל !
כולם מדברים על בניית אתר באינטרנט ועל התנועה הבלתי פוסקת של גולשים שתגיע לאתר שלכם עם הקמת האתר!?!
… אוקיי – נגיד שזה נכון… נו, ו..???
השקעתם באתר חדש – לתפארת העסק שלכם (… ולתפארת מדינת ישראל) – מה הלאה?
נניח שיש באתר 5 דפים כרגע… איך אתם בודקים מי מהם (או אילו בהם) הם הסלבריטאים ומי מהם הוא הצנוע – זה שלא כל כך מושך אליו גולשים? ואם הוא כבר מושך גולש – הגולש נכנס, מקיא ויוצא…
בעיה… לא?
ובכן – אין שום בעיה – ITS ALL IN YOUR HEAD… כמו שאומר השיר.
ניתן לשתול קוד בתוך כל אחד מדפי האתר (בונה האתרים שלכם או המקדם שלכם אמור להבין בזה) ומרגע זה ואילך כל שאתם צריכים הוא להתחבר לחשבון הגוגל שלכם.
מה אתם יכולים ללמוד מניתוח האתר?
א. מספר המבקרים באתר שלכם – יומית, שבועית, חודשית, שנתית, רבעונית וכו'…
ב. מקורות התנועה לאתר שלכם – האם מגיעים אליכם מפייסבוק, מנוע החיפוש של גוגל, קמפיין הפרסום שלכם או סתם אנשים שכתבו על האתר שלכם באיזה פורום שכוח אל…
ג. הדפים שנצפו באתר – כמה דפים בסה"כ, כמה פעמים צפו בכל אחד מהדפים שלכם, על איזה דף הקיאו** (ר' הערה בסוף הבלוג), כמה צפיות היו בממוצע לכל גולש ועוד.
ד. מימוש מטרות האתר – לדוגמא, אתם סבורים שאם גולש נשאר בדף מסויים יותר מ-3 דקות האתר מילא את ייעודו ובעצם השגתם את מטרתכם – אנליטיקס מאפשר לכם לזהות טרנדים אלו.
ה. אתר מכירות (E-COMMERCE) – ניתן לבנות "משפך" ולפיו לנסות להבין, באתר מכירת מוצרים, לדוגמא, מתי הגולשים מקבלים "רגלים קרות" בתהליך הרכישה של המוצר.
ו. לקבל מושג על חלוקת ההקלקות על הדפים הנצפים באתר שלכם- בקיצור – על מה גולשים באתר שלכם מקליקים יותר.
ז. לעקוב אחר מילות המפתח שהגולשים מקלידים כשהם מגיעים לאתר שלכם וגם כאשר הם מחפשים במנוע החיפוש הפנימי של האתר שלכם (דבר אשר הופך את האתר שלכם בן לילה לגוגל קטן)
ח. באיזה דפדפן הגולשים שלכם משתמשים – לעיתים, אתרים מסויימים אינם מותאמים לדפדפנים מסויימים, וניתן לראות זאת באופן ברור בהצלבת הנתונים המתקבלים ולזהות את הבעיות די מהר… לפי התנהגותם של הגולשים באתר בדפדפנים מסויימים אלו.
וזוהי רק רשימה חלקית של נתונים אותם ניתן לדלות מהתנועה באתר שלכם.
זהו – כדאי לכם לעשות משהו עם המידע הזה ולרוץ להתקין לאתר שלכם גוגל אנליטיקס. ואם התקינו לכם, אז כדאי לכם לבקש את הגישה למידע הזה – הוא יקר מפז!!!
שבת שלום,
גל
Galgool – Promoting YOU Online
מוסמך GOOGLE ADWORDS ו – GOOGLE ANALYTICS
(ההסמכות מטעם Google ב- Google Adwords ו- Google Analytics)
** קיים נתון באנליטיקס שנקרא BOUNCE RATE – משמעות הנתון הזה היא, שהגולש נכנס לאתר שלכם ולא המשיך לגלוש לדפים אחרים ויצא כלעומת שבא. אנליסט של גוגל, אבינש קאושיק, הגדיר את העניין יפה. לפיו, הגולש שנכנס לאתר שלכם "נכנס, הקיא ויצא" – זה אומר, שהוא לא אהב את הדף אליו נכנס, מסיבה כלשהי. כאשר הסטטיסטיקה לגבי הדף הזה גבוהה, לדוגמא – 70 אחוזים "מקיאים" על הדף – זה סימן אזהרה, לפיו קיימת בעיה בדף וכדאי לבדוק אותו לעומק ולנסות להבין איפה הבעיה. כמובן, שהבעיה עשוייה להיות עם האתר כולו, קרי, שכל אחד מהדפים גורם לבעיות חמורות בבטן.